Webáruházunk megújult!

Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Zöld színű ásványok


  

 A zöld szín szimbolikus jelentése címszavakban:

 

 

fejlődés, harmónia, szerencse, megújulás, ifjúság, tavasz, nagylelkűség, termékenység, természet

 

 

Zöld színű ásványok:

 

 

aventurin, malachit, fluorit, amazonit, moha achát, jáde, szerpentin, prehnit

 

 

Tudnivalók a zöld színről és a zöld színű ásványokról és hatásukról

 

Míg a lila szín a természetben ritkán fordul elő, a zöld környezetünk leggyakoribb színe (gondoljunk csak a fákra, erdőkre, növényekre).  A zöld szín a tavasz, a természet újjászületésének, és a gyarapodó életnek a szimbóluma.  A termékenység és halhatatlanság kifejezője (örökzöld növények), a fejlődés, a remény jelképe. A színspektrum közepén helyezkedik el egyenlő távolságra a vörös és a kék között, így egyensúlyt teremt a meleg és a hideg, az égi és földi, a kiegyensúlyozottság és szétesettség, a harmónia és diszharmónia között.  Ebből adódik kétértelmű jelentése: utalhat a fiatalságra, boldogságra, éppúgy, mint az átmenetre és a féltékenységre is.  Miután a sárga és a kék szín elegye, a kiegészítő színe pedig a piros, így jelöli egyben a színek hármasságát, azaz a mentális, érzelmi és fizikai energiák közötti harmonikus egyensúlyt is. A sárga és a kék szín keverékeként pedig összefonódik benne az értelem és a hit, a szellem és a lélek, a feminin és a maszkulin.

Az ókori Egyiptomban és Hellászban a növényvilág, a kertek isteneihez kapcsolódik. Az iszlámban a muszlimok egységét, a tiszteletet, a zöld oázist és Mohamed prófétát jelképező szent szimbólum, ahogy Japánban az örök élethez, a halhatatlansághoz társított jelkép. Tibeti ábrázolásokon Buddha alakját zöld glória veszi körül a bölcsesség és remény kifejezéseként. A keresztény hitvilágban az örökkévalóság, a feltámadás, és a Szentlélek színe.

Sok ország nemzeti lobogójában jelenik meg a zöld szín (arab országok, Olaszország). A magyar zászló és címer egyik színe szintén a zöld, az előbbiben a reményt, az utóbbiban a földet szimbolizálja.

Használjuk átvitt értelemben az érettlenség, a kezdés, a tapasztalatlanság, naivság kifejezésére is: erre utal a magyar nyelvben a zöldfülű szavunk, valamint a gyümölcsök esetén a „még zöld” szókapcsolat.  A közlekedésben a zöld szín a szabad utat jelzi, ha pedig egy tervünk „zöld utat” kap, akkor az azt jelenti, hogy számíthatunk annak megvalósulására.

A zöld pártok a világ számos országában elválaszthatatlanul kötődnek a természetvédelemhez, környezetünk ökológiai egyensólyának fenntartásához.  Valóban nem mindegy, hogy milyen környezet vesz minket körül, hisz gyakran választjuk a feltöltődés, felfrissülés színhelyeként az erdőket.  A természetben a stresszes hétköznapok után – távol a város zajától – lehetőségünk adódik ismét megtalálni önmagunkat. A mozgás, a friss levegő, a sok zöld nyugtató, de egyben frissítő hatása után megújulva, kiegyensúlyozottan vághatunk neki ismét feladatainknak.  Ha esetleg nincs lehetőségünk a természetbe elvonulni, akkor egy gyönyörű, zöld színű ásványt tartalmazó ásványékszer viselésével is rálelhetünk a harmóniára és a lelki békére.

Aki a zöld színt kedveli, és emiatt napjait összeköti ezzel a színnel, az a külvilág felé stabilitást, önbizalmat és vitalitást sugároz. Egy zöld színű ásványkarkötő segíthet abban, hogy nemcsak békésebbnek és energikusabbnak érezzük magunkat, hanem a bizonytalanság eloszlatásával gyorsan i döntéseket is hozhatunk.

Időnként érezhetjük azt, hogy minden a feje tetejére állt az életünkben. Ilyenkor szétszórtak lehetünk, és figyelmetlennek tűnhetünk, ami nyughatatlansággal, elégedetlenséggel és feledékenységgel párosulhat. Ebben a nehéz élethelyzetben is támogató segítséget nyújthat a zöld szín, egy zöld tárgy, vagy akár egy zöld ásványkarkötő formájában.


 

ZÖLD SZÍNŰ ÁSVÁNYT TARTALMAZÓ ÁSVÁNY KARKÖTŐK


28termék
ÚJ

Prehnit és rózsakvarc karkötő rózsakvarc medállal

4 450 Ft
ÚJ

Zöld dendrites opál karkötő

4 750 Ft
ÚJ

Mohaachát karkötő kagylóhéjjal

3 850 Ft
ÚJ

Ónixmárvány karkötő

3 600 Ft

Aventurin karkötő

3 300 Ft

Amazonit ásvány karkötő

5 400 Ft

Prehnit karkötő tibeti kvarccal és levél medállal

4 200 Ft

Matt szerpentin ásvány karkötő

3 750 Ft

Matt ónix ásvány karkötő szerpentinnel

3 850 Ft

Matt szerpentin karkötő kagylóhéjjal

3 750 Ft

Szerpentin ásvány karkötő

3 600 Ft

Szerpentin karkötő levél medállal

3 750 Ft

7 csakra lávakő karkötő

3 800 Ft

Jade karkötő angyal aura kvarccal és szív medállal

3 850 Ft

Unakit karkötő rodonittal és virág köztessel

3 750 Ft