Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Türkiz színű ásványok


 

A türkiz szín szimbolikus jelentése címszavakban:

nyugalom, kifinomultság, nőiesség, kreativitás, intuíció, teljesség, tavasz

Türkiz színű ásványok:

türkiz(kő), amazonit

Tudnivalók a türkiz színről és a türkiz színű ásványokról és hatásukról

 

A türkiz színről (és az ásványról) sokan a trópusi tengerek színére asszociálnak. A türkiz nem más, mint a kék és a zöld elegye, egyesítve magába mindkettő jellemzőit (a zöld harmóniáját és a kék nyugalmát). Az ősi Egyiptomban Hathor istennőhöz kapcsolták, akit ezután úgy is neveztek, hogy a „Türkiz Úrnője”. Emellett a felkelő nap sugaraival (újjászületés) is összefüggésbe hozták, emiatt sírba kerülő szent tárgyak díszítésére használták fel.  Az Észak-Amerikában élt őslakosok közül az apacsok szent kőnek és színnek tartották, s azt gondolták róla, hogy a szín egyesíti önmagában az égi és földi energiákat, mely támogathatja a harcosok védelmét egy ütközet során.

A türkiz nem túl gyakori szín, a természetben és az emberi környezetben is viszonylag ritka szín. Aki szereti és rendszeresen közelében tart egy türkiz színű tárgyat (vagy a türkiz ásványt), azok rendszerint nyitott, érzelmes, céltudatos, kreatív emberek tele önbizalommal.

A türkizhez mentálisan és fizikai síkon nyugtató hatást társítanak, ezért akkor ajánlatos egy türkiz ásványkarkötő viselete, ha türelmetlenek, idegesek vagyunk, vagy kellemetlenül érezzük magunkat.  Ezért idegenek előtt oldhatja gátlásainkat, illetve nyilvánosság előtt mérsékelheti a lámpalázunkat, miközben a kommunikáció blokkok megszüntetése révén segíthet abban, hogy érthetően, világosan és szívből szólóan beszéljünk a hallgatóságunk számára.


2termék 12