Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Unakit

A Kos csillagjegy ásványai - Unakit

 

 

Az unakit egy olyan kőzet, ami több ásványt tartalmaz: ezek közül fő alkotóeleme a zöld epidot, ezen kívül rózsaszín-vörös színű kálium-földpát és legtöbbször színtelen kvarc alkotja. A kő különlegessége az alkotó elemek színvilágából ered: az unakit a zöld, a vörös és a rózsaszín különböző árnyalatai egyszerre vannak jelen. A szilikátok osztályába tartozó ásvány szerkezete kristályos, felszíne átlátszatlan és üvegfényű. Kiváló minőségű darabjai féldrágakővek, melyekből gyakran ékszereket, kabochonokat és különféle faragványokat készítenek.

 

Név eredete

Elnevezése az USA délkeleti részén található Unakas hegységről kapta, ahol 1874-ben első alkalommal találkoztak vele. Epidot gránitnak vagy pompton gránitnak is nevezik, utóbbi szintén Amerikában található lelőhelyének nevére utal.

Előfordulása

Legfontosabb lelőhelyei: India, Kanada, USA, Dél-Afrika, Kína, Norvégia

Az unakit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

Az unakit a látomások köve, így jósláshoz és jövendőléshez gyakran használják. Itt nemcsak azt mutathatja meg, hogy mire is számíthatunk, hanem utalhat arra is, hogy hol is van szükségünk együttmüködésre és megalkuvásra. Erős földelő kő, így segíthet érzelmeinken nehéz helyzetben úrrá lenni, mérsékelve ezáltal a félelmünket, így erősítheti magabiztosságot és az önbecsülést. Nyugtató hatása révén nemcak önmagunk elfogadását támogatja, hanem türelmes, emaptikus énünkre is jótékony hatással van

Horoszkóp: A Kos, Ikrek csillagjegy szülőtteinek ásványköve.

Az angelithez hozzárendelhető csakra: SzívcsakraUnakit ásványékszerek

 

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk unakit ásványkarkötőit, és ékszereit.


1termék 11

Unakit karkötő rodonittal és virág köztessel

3 850 Ft