Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Szelenit

A Bika csillagjegy ásványai - Szelenit

Szeleint ásvány hatása

A szelenit nem más mint a gipsz rostos-szálas szerkezetű és selyemfényű változata. A gipsz kalcium-szulfát, ami a tengervíz fokozatos elpárolgása révén is keletkezhet.  Ez az átlátszó ásvány leggyakrabban színtelen illetve fehér, de üledékben gazdagabb változataiban lehetnek sárgás, barnás és vöröses részek is.

Mint minden gipszváltozatra, így a szelenitre is jellemző, hogy könnyen karcolható, emiatt disztárgyak, különböző alakú és méretű gyöngyök illetve ékszerek előállítására kiválóan alkalmas. Viszont miután nagyon könnyen karcolható, így a felhasználásával készített termékeket fokozottan óvni kell a mechanikai sérülésektől.

 

 Név eredete

 

Ez a vízben jól oldódó ásvány neve a görög soldi szóból ered, melynek jelentése hold. Más források szerint az elnevezés Szelené görög holdistennőre utal. További ismert elnevezései: szaténpát, „sivatagi rózsa”.

 Előfordulása

 

A világon több helyen előfordul, a legjelentősebb lelőhelyei Marokkóban, Mexikóban és Brazíliában találhatók.

 

A szelenit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

Az ezoterikában a különösen tiszta, átlátszó szelenitnek nagy mágikus hatást tulajdonítanak, segítségével meditáció során tiszta tudatot biztosíthat tulajdonosa számára. A szelenit a mentális tisztaság, a tiszta tudat kristálya. Támogatást nyújthat a múlt és a jelen összekapcsolására a múlt sérelmeinek feldolgozása és a jelen elfogadásának erősítése által. Aki fáradság, túlhajszoltság miatt szétszórtnak érzi magát, annak ajánlott ennek az ásványnak a viselése a koncentrációra gyakorolt jótékony hatásának köszönhetően.Szelenit ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk szelenit ásványkarkötőit, és ékszereit.