Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Prehnit

A Mérleg csillagjegy ásványai - Prehnit

Prehnit ásvány hatása

A prehnit a szilikátok közé tartozó, igencsak nagy keménységű ásvány. Bár a keménysége nagy, ennek ellenére sósavra és magas hőmérsékletre érzékeny. A természetben leggyakrabban a fehér, világoszöld és sárgásbarna árnyalatával találkozhatunk. A kő szép gyöngyfényű sugárzását a rajta keresztül átáramló napfény által csodálhatjuk meg. Ezért szokták azt mondani erről az ásványról, hogy szinte ragyog a nap sugaraiban.  Különleges, szép tárgyak dekorációs kiegészítőjeként illetve ékszerek előállításához használják fel.

 

Név eredete

Nevét Hendrik von Prehn holland ezredes tiszteletére kapta meg, aki 1774-ben felfedezte ezt az ásványt Dél-Afrikában a Jóreménység Fokán.

 

Előfordulása

Legfontosabb lelőhelyei: Ausztrália, USA, Dél-Afrika

 

A prehnit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

A prehnitet gyógyító kőnek is hívják, az egyik legerősebb gyógyhatással rendelkező ásvány. Mentálisan elősegíti az ellazulását, javítja a hangulatot, enyhíti a depressziót és a csökkenti a bennünk lévő szorongás érzetét. Lelki szinten támogathatja magunk és mások elfogadását illetve segíthet olyan helyzetek kezelésében és megértésében is, melyre alig van befolyásunk.  Ezt a kristályt a nők arra is használják, hogy segítségével vonzóbbnak, bájosabbnak és magabiztosabbnak tűnjenek a környezetük előtt.

Az ezotériában a kristályt az egyik legerősebb varázskőnek tartják, mely a mostani és előző életeink titkainak felfedésében segíthet.Prehnit ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk prehnit ásványkarkötőit, és ékszereit.


6termék 16

Prehnit karkötő tibeti kvarccal és levél medállal

4 500 Ft

Rutilkvarc, prehnit, ametiszt és rózsakvarc karkötő

4 650 Ft

Prehnit és rózsakvarc karkötő rózsakvarc medállal

4 600 Ft