Webáruházunk megújult!

Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Lepidolit

A Mérleg csillagjegy ásványai - Lepidolit

Lepidolit ásvány hatása

A lepidolit kálium-lítium-alumínium szilikát, mely tartalmaz fluort. Színe rózsaszín, bíbor, sárgás vagy fehéres rózsaszín illetve színtelen.  Rendkívül porózus kő, emiatt víztől és vegyi anyagoktól mindenképpen óvni szükséges. Elsősorban lítium tartalma miatt keresett ez a gyöngyházfény felületű ásvány, mely az üveg- és zománcgyártás fontos alapanyaga.  Könnyen csiszolható, puha ásvány, ezért ékszerek, marokkövek és dísztárgyak készítésére is felhasználják.

Név eredete

Neve a görög lepidos szóból ered, ami a lemezkés, pikkelyes szerkezetére utal. Szinonimaneve a lialit, de gyakori a lítiumcsillám illetve a csillámpala elnevezése is, ami a különleges felületére utal.

Előfordulása

Legnagyobb mennyiségben Brazília, Madagaszkár, USA és Oroszország lítium bányáiból kerül elő. A lepidolit gyakran gránittömbökben fordul elő turmalin és topáz társaságában.

A lepidolit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

A lepidolit segít az akadályok elhárításában, így hatékony lehet félelmeink, fóbiáink, elfojtásaink kezelése során. Nyugtató hatása éjszaka is érvényesülhet a munka, stressz okozta alvászavar, álmatlanság esetén, ha az éjjeli szekrényünkre tesszük vagy a nyakba akasztva hordjuk ezt az ásványt. Stresszoldó hatásával támogatja az összpontosítás, a koncentráció növelését, elősegítve ezáltal a gyorsabb és hatékonyabb döntéshozatalt és vágyaink könnyebb elérését is.

Azt tartják erről az ásványról, hogy hatásos lehet a szenvedélybetegségek leküzdésében, illetve bármilyen érzelmi, lelki gát feloldásában. Ráébreszt mindannyiunkat arra, hogy az életünk irányítása a saját kezünkben van, s abban nem segít, ha azt mások életéhez és körülményeihez hasonlítjuk.Lepidolit ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk lepidolit ásványkarkötőit, és ékszereit.


11termék 111
ÚJ

Lepidolit karkötő Best Mom medállal

3 750 Ft

Lepidolit karkötő csiszolt Swarovski gyönggyel

4 200 Ft

Lepidolit ásvány karkötő kagylóhéjjal

3 600 Ft

Lepidolit karkötő Swarovski- és Tensha gyönggyel

4 200 Ft

Lepidolit és holdkő ásvány karkötő

3 950 Ft

Lepidolit karkötő (10 mm)

3 400 Ft

Lepidolit (sötét) karkötő

4 000 Ft

Lepidolit (világos) karkötő

3 300 Ft