Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Lávakő

A Vizöntő csillagjegy ásványai - Lávakő

 

Lávakő hatása

A világ egyik legrégebben ismert és legelterjedtebb köve. A vulkáni tevékenység során a Föld mélyéről előkerülő forró, folyékony láva megszilárdulása során keletkezik. A lyukacsos, barázdás felületét a fokozatosan szilárduló lávából kiáramló gőzök alakítják ki.  Bazaltnak is nevezik, fő előfordulási helyei a tengerek és óceánok mélye, de szigetek mentén és a szárazföldek belsejében is fellelhető. Színe legtöbbször fekete, de lehetnek világosabb változatai is, hisz nemcsak különböző, hanem akár egy vulkán kitörése során is különböző összetételű láva kerülhet a Föld felszínére.

A lávaköveket évszázadok óta használják a világ minden táján, amit az is elősegít, hogy viszonylag könnyen hozzáférhető kőről van szó, mely különleges színe és szerkezete miatt keresett is a világ minden táján. Felhasználási területe széleskörű: alkalmazzák az aromaterápia, a lávaköves masszázs (masszázskő) során, valamint gyönyörű, egyedi ékszerek alapanyagaként, illetve is szolgál. Mindezeken kívül építőipari felhasználása is jelentős.

 

A lávakő ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

Keletkezésének körülményei alapján ezoterikus körökben az újjászületés kővének is nevezik. Nyugtató hatása van, csendesíti az elmét, segít érzelmi világunk stabilizálásában, ezáltal „hidegebb” fejjel ad lehetőséget elgondolkodni egy-egy megoldandó élethelyzettel kapcsolatban.

A lávakő energetikailag védelmez, erősíti az önbizalmat, fokozza a kitartást, javítja a szervezőkészséget, növeli a vitalitást.

 Lávakő ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk lávakő ásványkarkötőit, és ékszereit.


11termék 111
ÚJ

Lávakő karkötő (10 mm)

3 550 Ft
ÚJ

Lávakő karkötő szerpentinnel és fém gyönngyel

4 000 Ft

7 csakra lávakő karkötő

3 950 Ft

Lávakő karkötő szürke képjáspissal (kalcit)

4 000 Ft

Lávakő karkötő tájképjáspissal

4 000 Ft

Lávakő karkötő bronzittal

4 000 Ft

Matt aventurin, lávakő és hematit karkötő

4 000 Ft

Ónix és lávakő karkötő

4 000 Ft

Dalmata jáspis, ónix és lávakő karkötő

4 000 Ft

Lávakő karkötő vörös jáspissal és sárkány gyönggyel

4 000 Ft