Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Kianit

A Bika csillagjegy ásványai - Kianit

Kianit hatása

Ez a ritkán előforduló, lenyűgözően égszínkék színű, alumínium szilikátok közé tartozó ásvány rendkívül ellenálló a külső környezeti hatásoknak.  Zöld, tintakék és szürkésfehér és színtelen, áttetsző színárnyalatú változatai is lehetnek. Az égszínkék színárnyalatú kianit felülete gyöngyház fényű. Szerkezete lemezes, és ridegsége miatt könnyen hasad, mindezeknek köszönhetően a csiszolása sem egyszerű feladat. Ékszerek mellett porcelánból készült műtárgyak, vázák készítésekor is felhasználják.

 

Név eredete

 

Az ásvány neve a görög küanosz (sötétkék) szóból ered, illetve a ciánkék (égszínkék) szóból is származtatható, utalva a kianit jellegzetes égszínkék színezetére. Más néven diszténnek is hívják, ami a görög "disz" = kettős és a "sztenosz" = erő szavak kombinációja.

 

Előfordulása

 

Jelentős lelőhelyei: Brazília, Olaszország, USA, Kenya, India

 

A kianit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

A kianit az egyensúly köve, a bennünk áramló különböző energiák között teremt összhangot. Segíti az önkifejezést és az önkontrollt, megszünteti a zűrzavart körülvevő akadályokat: feloldja a blokkokat, a félelmet, a kudarcot és a stresszt. Nyugtató hatásával kellemes ellazulást biztosít.Kianit ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk kianit ásványkarkötőit, és ékszereit.