Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Csaroit (Charoit)

A Nyilas csillagjegy ásványai - Csaroit

Csaroit ásvány hatása

A csaroit ritka kőzetátalakuláson átesett kálium - földpát, épp emiatt több ásványból álló ásványegyüttes, melyben a lila színű csaroiton kívül fehér földpát, fekete egirin stb.  is megtalálható. Lila színe és gyöngyszerű fénye alapján könnyen felismerhető. A drágább ásványok közé tartozik, ennek ellenére kedvelt és keresett. Ékszerek (karkötőket, nyakláncokat) készítéséhez használják fel.

 

Név eredete

 

Elnevezése a Szibériában található Chara folyóhoz köthető. Valószínűleg már 1940-ben is felfedezték, ám ekkor még tévesen más ásványként határozták meg. 1978-ban újból rábukkantak, ekkor kapta meg a csaroit nevet.

 

Előfordulása

 

Kizárólag az Oroszországhoz tartozó szibériai Jakutföldön bányásszák.

 

A csaroit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

A csaroit viselését különösen azoknak szokták ajánlani, akik megmagyarázhatatlannak tűnő, nehezen definiálható félelemmel küzdenek. Életünk során előfordulhatnak olyan változások, események, amire félelemmel reagálunk, de annak okát tudatosan magunk sem tudjuk. A charoite ebben segíthet, azaz felszínre hozza a félelmeinket, lehetőséget teremtve annak megszüntetésére a kiváltó okok megismerése által.  Támogatja az önelfogadást, javítja az intuíciót, az alvás minőségét, erősíti a tetterőt. Az ezoteriában az angyalokkal kapcsolatba lépők köve.Csaroit ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk csaroit ásványkarkötőit, és ékszereit.