Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Azurit

A Bika csillagjegy ásványai - Azurit

Azurit ásvány hatása

 

Az azurit réztartalmú, vízmentes karbonátásvány, melynek keletkezése a rézérctelepek csapadékvíz okozta oxidációjára vezethető vissza. Hosszabb időszak elteltével a föld belsejében malachittá alakulhat át, így gyakran fordulnak elő egymás szomszédságában.

A középkorban a festészetben festékanyagként használták. Viszont miután azt tapasztalták, hogy az eredeti kék szín a festészeti alkotásokon zölddé változik, felhagytak képzőművészeti alkalmazásával.

 

Név eredete

Az azurit ásvány neve annak azúrkék (mélykék) színezetére utal, mely a perzsa „lazvard” szóból ered, ami néhány európai nyelv kék szín elnevezésének őse ( pl: azurro az olasz nyelvben).  Színe és főbb alkotóelemei után kék rézkarbonátnak is nevezik.

 

Előfordulása

Főbb lelőhelyei: Namíbia, USA, Oroszország, Ausztrália. Apró kristályos formában Magyarországon is fellelhető a Velencei-hegységben illetve Rudabánya környékén.

 

Az azurit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

Már az ókori Egyiptomban a lelki kommunikációt támogató hatást tulajdonítottak neki, ezért szent kőként tisztelték. A lelki tudatosság növelésével mérsékli a stresszt, az aggódást, a szomorúságot, hatására derűsebb, nyugodtabb, a félelmeink, problémáink kezelésére nyitottabb lelkiállapot elérésére nyílik lehetőség. Oldja a kommunikációs blokkokat, elősegítve az önkifejezés akadályainak megszüntetését.Azurit ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk ametiszt ásványkarkötőit, és ékszereit.