Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Aventurin

A Vizöntő csillagjegy ásványai - Aventurin

 

Aventurin ásvány hatása

Az aventurin a kalcedon család tagjaként egy olyan kvarcváltozat, melynek színe legtöbbször zöld, illetve a zöld különböző árnyalatai, de előfordulnak kékes és vörösesbarna színezetű változatok is. A zöld szint a benne előforduló krómcsillámtól (fuchsit) kapja, a vörösesbarna változat színe az apró hematit- és piritszemek hatásának tulajdonítható. Ritka a tiszta aventurin, leggyakrabban zárványokat tartalmaz, melyek különleges, fémekre jellemző csillogást eredményeznek.

 

Név eredete

 

Neve az olasz "a ventura" (véletlen, sors, szerencse) szóból eredeztethető, utalva felfedezésének véletlen voltára. A XVII. században a Velence melletti muranói üveggyárban egyik alkalommal az üvegmasszába véletlenül rézszemcsék kerültek, ami lehűlve egy csodásan csillogó, az aventurinhoz hasonló színű és felületű üveggé szilárdult. Elnevezéséből adódóan a szerencse köveként is ismert. Indiában margaznak is hívják,  ami a smaragd egyik helyettesítőjeként ismert.

 

Előfordulása

 

A zöld színű változatok szinte kizárólag Indiából származnak. A kékes színű telepek legnagyobb mennyiségben Braziliában, a vörösesbarnák Oroszországban (Szibéria) találhatók.

 

Az aventurin ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

Az aventurinhoz nagyon erős nyugtató hatást társítanak, segít a negatív érzelmek, mélyen meghúzódó elfojtott indulatok feloldásában, melynek következtében hozzájárulhat önbizalmunk erősödéséhez, félelmeink elengedéséhez illetve a konfliktusok hatékony megoldáshoz. Meggyógyítja a fájó „szívet” a lelkiállapotunk stabilizálásával, a kő viselője pedig empatikusabb, toleránsabb hozzáállást tanúsíthat életünk mindennapi problémáinak kezelésével kapcsolatban.

 Aventurin ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk aventurin ásványkarkötőit, és ékszereit.


7termék 17

Aventurin karkötő

3 500 Ft

7 csakra lávakő karkötő

3 950 Ft

Matt aventurin, lávakő és hematit karkötő

4 000 Ft