Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Ametrin

Az Ikrek csillagjegy ásványai - Ametrin

Ametrin ásvány hatása

Az ametrin az ametiszt és a citrin természetes ötvözete, ami magában hordozza és egyesíti mindkét kvarc jellemző tulajdonságait. Ritkán előforduló ásvány, amiben a lila ametiszt és a sárga citrin közti átmenet jól látható, de annak mérete rendszerint rövid.  Keletkezésében nagyjából megegyezik az ametiszttel, a színei a kristályban lévő vas eltérő oxidációjának köszönhetők, melyek a kvarcon belül különböző zónákban helyezkednek el lila és sárga színekben. Ritkasága ellenére csodálatos színvilága valamint tartóssága miatt népszerű és kedvelt féldrágakő.

 

Név eredete

 

Az ametrin neve az ametiszt és a citrin ásvány nevéből létrehozott elnevezés.

Előfordulása

 

A legtöbb kereskedelmi forgalomba kerülő ametrin Boliviából származik, emiatt a kvarc bolivianit néven is ismert. Ezenkívül jelentős mennyiség kerül napvilágra Brazília bányáiból is.

 

Az ametrin ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

Az ametrin magában hordozza az ametiszt és a cítrin gyógyító hatását. Nyugtatja az elmét, gondolat, és érzelemtisztító. Erősíti az optimizmust és a kiegyensúlyozottságot, oldja a feszültséget és mentális blokkokat. Összehangolja a gondolatainkat és a cselekedeteinket. Segíthet abban, hogy koncentráltabban összpontosuljon figyelmünk a megoldandó problémákra, ezáltal új ötletekkel és felismerésekkel lehetünk gazdagabbak.Ametrin ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk ametrin ásványkarkötőit, és ékszereit.