Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Achát

A Rák csillagjegy ásványai - Achát

Achát ásvány hatása

 

Az achát egy féldrágakő, különböző kvarcoknak réteges összetétele, mely a természetben metamorf és vulkanikus kőzetekben szinte minden színben megtalálható, többnyire szürke, kékesszürke, zöldesszürke, szürkésfehér, barna csíkozással illetve enyhén átlátszó formában. A kvarcok családján belül a kalcedon csoport egyik kiemelkedő tagja.

Gyakran nagy geodaként bukkanhatunk rá, és mivel rendkívül jól megmunkálható ásvány, ezért ékszerek, amulettek, medálok is gyárthatók belőle.

Az egyik leggyakrabban fellelhető ásvány, mely szalagos csíkozott sávjairól lehet leginkább felismerni.  Mikrokristályos szerkezete laza, porózus rétegekből áll, így utólag is jól színezhetők. A színezés eredményeképpen találkozhatunk például vörös, fekete, lila, zöld, illetve különböző árnyalatú achátokkal.

 

Az ásvány változatai

 

Nagyon sok achátváltozat létezik, viszont közöttük vannak olyanok is, melyek csak a nevükben achát. A legismertebb achátok:

Botswana achát, csillagachát, csipkeachát, dendrites achát, faachát, mohaachát, tűzachát.

 

Név eredete

 

Az ásvány nevének eredete a Szicília szigetén található ókori Achates (ma Drilló Sziciíia) folyó elnevezéséből ered, ahol állítólag először találták meg.

 

Előfordulása

 

Mostanában a legnagyobb lelőhelyei Brazíliában, Dél-Afrikában,  Mexikóban,  Urugvayban illetve az USA-ban lelhetők fel.

 

Az achát ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

Az achát egyik legfontosabb gyógyhatása az önbizalmunk erősítésében, a félelmeink leküzdésében kifejtett hatékony impulzus.  Ezáltal segít a depressziós hangulat elmulasztásában, illetve az öröm - és boldogságérzetünk fokozásában.

Oldja a belső feszültséget, mellyel biztonságérzetünk erősödését érthetjük el.  Ez a kristály fokozza a szellemi tevékenységet, ezáltal mindennapi életünk során a figyelmünk koncentrációjában érhetünk el javulást.Achát ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk achát ásványkarkötőit, és ékszereit.


8termék 18

Panda achát és ónix ásvány karkötő

3 950 Ft

Mohaachát karkötő kagylóhéjjal

4 250 Ft