Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Barna holdkő karkötő füstkvarccal

  

A karkötő összetevői:

- Kb. 7 mm-es barna holdkő

- Kb. 8-mm-es fazettált füstkvarc

- acél csillogós köztes

- erős, rugalmas ékszerdamil 

 

Kérjük kattints ide: Hogyan állapítsd meg a pontos csuklóméretedet?

4 550 Ft
Részletek

A fényképen látható színárnyalat eltérhet a karkötő valódi színárnyalatától a képernyők különböző beállításai, illetve a készlet folyamatos cserélődése miatt. Minden ásványszem egyedi tulajdonsággal (mintázat, színárnyalat, méret, átlátszóság, zárványok mértéke, foltok) rendelkezik. A gyöngyszemek méretei között kisebb eltérések előfordulhatnak, a 8 mm és 10 mm egy körülbelüli értéket mutat.

 

Nincs késztermék, a karkötő a megrendelés beérkezése, és a sikeres fizetési tranzakciót követően kerül elkészítésre az egyedi méret alapján.

Szállítási idő: 3-5 munkanap. A szállításról bővebb információt itt találsz: Szállítási és fizetési feltételek

Kérjük, rendelésed leadása előtt olvasd el a Használati útmutató menü, és a Garancia menü alatt leírt információkat.

Adatok
Gyártó
Csillaggyöngy
Cikkszám
212
A karkötő ásványai

Holdkő és vélt hatása:

A holdkő kálium-alumínium-szilikát összetételű ásvány, a földpátcsoport tagja. Színe változatos, a fehértől az átlátszón át, a sárgás, szürkés átlátszatlan színezetig terjed. Vannak kékes árnyalatú változatai is, melyek a kereskedelmi forgalomba keresettebb, mint az előzek.  A holdkő könnyen hasad, ezért a belőle készített ékszerekre fokozottan figyelmet kell fordítani, mert nagyobb ütés, erőhatás miatt könnyen széttöredezhetnek.

Már nagyon régóta ismert ásvány. Az indián kultúrákban a Nagy Istennő köveként tisztelik, míg az arabok családi békét és gyermekáldást várnak tőle. Az ókori görögök és rómaiak a termés mennyiségének növekedésében befolyásoló szerepet tulajdonítottak ennek a kvarcnak, és holdkövet akasztottak a gyümölcsfák ágaira.

 

Elnevezése a kő varázslatos fényjátékából ered, melyben a régiek a Hold különböző fázisainak titokzatos képét vélték felfelezni.  Farkasszemnek, adulárnak is szokták hívni.

 

A holdkő a szenvedély kristálya. Harmonizáló hatású, mérsékelheti a szorongást és a feszültséget, segíthet félelmeink leküzdésében. A holdkő alkalmazásával megszabadulhatunk a vágyainkat, és fantáziánkat korlátozó akadályoktól, utat engedve a szenvedélynek és a romantikának. Sokan a holdkő látványa alapján a Holdra asszociálnak, ami az ezoteriában a titok és a tudatalatti jelképe, amiket régóta a noi nemmel kapcsolnak össze. A holdkő támógathat minket tudattalattink és álmaink üzeneteinek felismerését és helyes értelmezését is. Az utazók kövének is tartják.


Horoszkóp: A Bak, Halak, Rák, Szűz csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A holdkőhöz hozzárendelhető csakra: Szakrális csakra


 

Füstkvarc és vélt hatása:

 

A füstkvarc a kvarc sötét színű, nagykristályos szerkezetű változata. Kristályai gyakran tartalmaznak zárványokat, ezek között gyakoriak a rutil tűk megjelenése. Általában fennőtt kristályokban fordul elő, méretük kb 10-15 cm, de találtak közel egy méteres nagyságú kristály oszlopot is. Az ásvány régóta ismert az emberiség előtt: felhasználják (fél)drágakőként ékszerek készítésére, de iparművészeti termékek és műtárgyak készítésére is alkalmazzák. A reneszánsz korból rengeteg olyan serleg, váza, kancsó és (pecsét)gyűrű került elő, ami füstkvarcból készült, és jelenleg múzeumokban őriznek.

A füstkvarc az erő köve. Az ősi druidák úgy tartották, hogy a kő az istenek erejét rejti magában. Más kultúrákban, törzsi szertartásokon és mágiában arra használták, hogy kapcsolatot létesítsenek túlvilági szellemekkel. Ma az egyik legerősebb földelő köként tartják számon, ennek köszönhetően széles körben használják a meditatív tevékenységekben és a kristálygyógyászatban. Védelmet nyújthat a környezeti és érzelmi stresszel szemben, mérsékelheti a szorongást, enyhítheti a kommunikációs problémákat, ami által növekedhet az önbizalom és az önbecsülés.
A kő minden csakrára egyszerre hat, igy segíthet meglátni azt, hogy a jelen életünk milyen teremtésünknek a következménye. Megpróbál revezetni arra az útra, ahol nemcsak felelősséget vállalunk életünk alakulása miatt, hanem megfelelő mértékben értékeljük és szeretjük is magunkat.
A füstkvarc Skócia nemzeti gyöngyköve, amit már a kelta és skót harcosok is viseltek magukon.
Horoszkóp: A Bak csillagjegy ásványköve.
A füstkvarchoz hozzárendelhető csakra: Mindegyik csakra
Hasonló termékek